Vergelijk gratis 6 dubbel glas offertes
offerte dubbel glas

Veiligheidsglas: Wat zijn de mogelijkheden en wat is de prijs?

Veiligheidsglas wordt gebruikt om de risico's bij glasbreuk te minimaliseren (lichamelijk letsel en snijwonden) en de veiligheid van objecten en personen voorop te stellen. Veiligheidsglas kan in twee soorten komen: gelaagd glas of gehard glas. Draadglas werd vroeger ook gezien als een veiligheidsglas, maar door de nieuwe normeringen valt draadglas niet meer te zien als veiligheidsglas.

Gelaagd glas

Gelaagd glas ofwel inbraakwerend glas, bestaat uit minimaal twee glasplaten met daartussen een transparante plastic veiligheidsfolie. De plastic veiligheidsfolie zorgt er voor dat bij glasbreuk het glas op de folie blijft kleven. Er zijn dus ook geen glasscherven. De kans op lichamelijk letsel is daarmee nihil. Gelaagd glas kan toepast worden bij uw venster, etalage, schuipui, kogelwering en bij winkels, inbraakgevoelige panden en objecten.

Gehard glas

Gehard glas wordt gemaakt door verhitting en het snel laten afkoelen van het glas. Gehard glas is daarmee is vijf maal sterker dan normaal glas (floatglas ofwel enkel glas) en is bestendig tegen grote temperatuursverschillen. Wanneer gehard glas breekt, valt dit in kleine deeltjes uiteen. U vindt gehard glas in toepassingen, zoals in glazen vloeren, wanden, tafels en bij sportcentra.

Combinaties zijn mogelijk

Veiligeheidsglas kan worden gecombineerd met dubbel glas. Er kunnen ook toevoegingen worden gedaan zoals zonwering, geluidswering, brandwering en decoratie.

Veiligheidsglas prijs

De prijs van veiligheidsglas is compleet afhankelijk van het doel, waar u veiligheidsglas voor wilt gebruiken en de risico's die daarbij horen. Veiligheidsglas heeft een prijsrange van tussen de
€ 35 euro en € 200 euro per vierkante meter.

Vergelijk de offertes van glaszetters

Als u uw dubbel glas professioneel wilt laten plaatsen, dan kunt u het beste meerdere glaszetter offertes opvragen. De prijzen kunnen tot namelijk 30 tot 40 procent verschillen. Het is dus zeker moeite waard om offertes te vergelijken.

actieknop glaszetter offerte