9,1 / 10
9,1 / 10

Enkel glas vervangen met dubbel glas

Enkel glas staat bekend om zijn niet-isolerende werking dat makkelijk de warmte van binnen naar buiten geleidt. Dit heeft als nadeel hogere energiekosten. Daarnaast houdt dubbel glas veel meer geluid tegen dan enkel glas. Als u van enkel glas naar dubbel glas wilt, heeft dit de volgende voordelen:

• Besparing op energiekosten
• Houdt warmte binnen en de kou buiten
• Geluidswerend
• Prettiger binnenklimaat

Besparing op energiekosten

Dubbel glas bespaart jaarlijks gemiddeld 20 m3 gas per m2 glas. Afhankelijk van de prijzen van uw energieleverancier ( € 0,60 per m3 gas) is de jaarlijkse besparing op uw energiekosten € 12 per m2 glas per jaar. Een gemiddelde woning met 20 m2 glas bespaart daarmee al gauw € 240 per jaar aan energiekosten.

Houdt warmte binnen en de kou buiten

Door het warmte-isolerende mechanisme van het dubbel glas blijft de binnentemperatuur nagenoeg constant. Hierdoor houdt het de warmte binnen en de kou buiten.

Geluidswerend

Bij dubbel glas zijn er meerdere mogelijkheden als het gaat om het reduceren van geluidsoverlast, dat bij enkel glas ontbreekt. Vraag naar de mogelijkheden in de offerte aanvraag.

Prettiger binnenklimaat

Omdat bij enkel glas veel van de warmte naar buiten verdwijnt, ontstaat er tocht. Bij dubbel glas is tocht nauwelijks van toepassing, waardoor het in huis behagelijker wordt om in te leven.

U kunt gebruik maken van de offerte vergelijker om dubbel glas specialisten in uw regio met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit.