9,1 / 10
9,1 / 10

Dubbel Glas Lek

Dubbel glas is lek wanneer er vocht is aan de binnenzijde van het dubbel glas is. Het vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas is niet verwijderbaar en er wordt dan ook aangeraden om het dubbel glas te vervangen. U kunt hiervoor meerdere dubbel glas offertes met elkaar vergelijken.

De meest voorkomende oorzaken van vocht tussen de glasplaten in het dubbel glas:

• Fabricagefout
• Einde van levensduur (na 10 jaar)
• Verkeerd plaatsen door glaszetter
• Onvoldoende onderhoud

Fabricagefout

De fabrikant van dubbel glas kan een fout hebben gemaakt tijdens de productie van het glas. Als een glaszetter vaststelt dat het dubbel glas daadwerkelijk lek is door een fout in de productie, krijgt u van de fabrikant van het glas nieuw dubbel glas aangeleverd en in sommige gevallen een vergoeding voor het herplaatsen van het glas. Vaak is de vergoeding die u van de fabrikant krijgt niet volledig om de kosten voor het herplaatsen van het glas te dekken.

Einde van levensduur

Dubbel glas heeft in de meeste gevallen een fabrieksgarantie van 10 jaar. Dit omdat de kwaliteit van dubbel glas na 10 jaar afneemt en de kans op lekkage toeneemt. Wanneer dubbel glas aan het einde van zijn levensduur is (maximaal 30 jaar), is het aanbevolen het te vervangen met nieuw dubbel glas. Maak gebruik van de offerte vergelijker en vergelijk prijzen voor nieuw dubbel glas..

Verkeerd plaatsen door glaszetter

Dubbel glas kan ook lek gaan door het verkeerd plaatsen van de glaszetter. Wanneer dit het geval is en het glas binnen 10 jaar kapot gaat, zal de glaszetter de kosten voor zijn rekening nemen voor het vervangen en plaatsen van het dubbel glas.

Onvoldoende onderhoud

Het komt ook wel eens voor dat slecht onderhoud van het kozijn oorzaak is van lekkage. De kosten voor het vervangen van de beglazing zijn dan ook voor uw eigen rekening. U kunt uw glaszetter vragen in hoeverre en in welke mate toekomstig onderhoud nodig is voor uw kozijn. Als het kozijn in erg slechte conditie verkeerd, kan het zo zijn dat er naast dubbel glas ook een nieuw kozijn moet worden geplaatst.

Uw dubbel glas lek?

Als uw dubbel glas lek is mag u deze vervangen met nieuw dubbel glas. Vergelijk nu glaszetters uit uw regio en bespaar tot 40 procent op de kosten.