Vergelijk gratis 6 dubbel glas offertes
offerte dubbel glas

HR glas en wat kost HR glas per m2?

HR Glas is een type dubbel glas dat staat voor Hoog-Rendement glas. Bij HR-glas wordt het glas voorzien met een coating (een metaallaag). De coating zorgt er voor dat de warmte van binnen terug wordt gereflecteert, maar de zon van buiten wel toelaat. Er is daarom minder gas en energie nodig om de binnenruimte te verwarmen.

Wat is het verschil in HR, HR+ en HR++ glas?

HR Glas

HR glas is dubbel glas met een coating om de warmte te reflecteren.

HR+ Glas

HR+ glas is dubbel glas met coating, gasvulling van Argon of Krypton en heeft een spouwbreedte van 9 milimeter tot 12 milimeter.

HR++ Glas

HR++ glas is dubbel glas met coating, gasvulling (Argon of Krypton) en heeft een spouwbreedte vanaf 15 milimeter.

Wat kost HR glas per m2?

Er is een groot verschil in de prijzen voor HR glas die glaszetters vragen. De glaszetter kan bijvoorbeeld meer geld vragen voor het laten plaatsen van HR glas en minder voor het HR glas zelf. Het is daarom altijd van belang om te kijken naar het totale kostenplaatje.

Om een globale inschatting te geven kost HR glas tussen de € 30 en € 100 euro per m2. De schatting is gebaseerd op actuele prijzen die glaszetters vragen voor HR glas.

Vergelijk de offertes van glaszetters

Als u uw dubbel glas professioneel wilt laten plaatsen, dan kunt u het beste meerdere glaszetter offertes opvragen. De prijzen kunnen tot namelijk 30 tot 40 procent verschillen. Het is dus zeker moeite waard om offertes te vergelijken.

actieknop glaszetter offerte